RSS

Gecoördineerde aanpak vissterfte

11 jun

De waterkwaliteit in onze waterlopen verbetert, waardoor er opnieuw meer vis voorkomt. Goed nieuws. Maar dat betekent ook dat calamiteiten die vissterfte veroorzaken een grotere impact kunnen hebben.

Om vissterfte te voorkomen of in te dijken, is een snelle en gecoördineerde aanpak door verschillende diensten belangrijk.  Ook de gemeentelijke milieudiensten en de lokale hulpdiensten hebben hierin een rol. U staat immers het dichtste bij de burger en u kunt ook het snelste op het terrein de ernst van een melding controleren.

De gemeentelijke milieudienst is – net als bij andere milieuklachten – het eerste aanspreekpunt waar burgers vissterfte of vissen in nood kunnen melden. Voor dringende oproepen buiten de kantooruren zijn er vaak afspraken met de lokale politiezone en/of de lokale brandweerzone.

Als u als burger een probleem vaststelt op een waterloop is het ook nuttig om zelf een inschatting te kunnen maken over de grootte en mogelijke oorzaak van dode vis. Daarom ook de herkenningsfiche in bijlage. Deze informatie kan binnen de hengelsector verspreid worden.

Fiche vissterfte – PVC’s en burgers

 
Reacties uitgeschakeld voor Gecoördineerde aanpak vissterfte

Geplaatst door op 11 juni 2015 in Lopende projecten

 

Reacties zijn gesloten.