RSS

Vissen op de strekdammen in de haven van Oostende

08 okt

Momenteel voert de afdeling Maritieme Toegang van de Vlaamse overheid werken uit aan de strekdammen in de haven van Oostende. De aannemer heeft – zoals wettelijk bepaald en om veiligheidsredenen – de werf afgesloten met nadarhekkens. De werken aan de dammen zullen vermoedelijk eind oktober beëindigd worden. Gedurende deze periode is het niet toegelaten de strekdammen te betreden door de hekkens te negeren.

Op 1 juli 2014 werden de gloednieuwe strekdammen van de haven van Oostende opengesteld voor het publiek en sindsdien gelden er nieuwe regels voor het hengelen. Om veiligheidsredenen is het hengelen beperkt tot enkele afgebakende zones. Naast het Vlaams visverlof dient een hengelaar voor deze locatie eveneens te beschikken over een jaarlijks te vernieuwen vistoelating uitgereikt door de Haven Oostende.

Er kan weliswaar enkel gevist worden als de toestand van de dammen en het staketsel het toelaten. Dit als ze niet afgesloten zijn voor storm, voor werken, voor activiteiten zoals ‘vurige maandagen’ en als de boten in de haven geen hinder ondervinden. Het is dan ook ten strengste verboden om de strekdammen te betreden als er een hekken is geplaatst. Wie dit negeert, riskeert een bestraffing.

 
Reacties uitgeschakeld voor Vissen op de strekdammen in de haven van Oostende

Geplaatst door op 8 oktober 2014 in Lopende projecten

 

Reacties zijn gesloten.